- Kom ik thuis, kan ik er niet in, want het carnaval staat voor de deur. Maar met de muziek van de Deurdweilers uit Angeren is het wel uit te houden. Alaaf!
http://www.deurdweilers.nl - De Ierse schilder Francis Bacon (1909- 1992) geldt als een van de belangrijkste Britse kunstenaars van na de Tweede Wereldoorlog. In zijn werk, dat niet bij een stroming valt in te delen, staat de menselijke figuur centraal. De tentoonstelling in het Haagse Gemeentemuseum is speciaal voor deze gelegenheid samengesteld en reist dus niet door naar andere musea. Na 13 mei keren de werken terug naar hun eigenaren, onder wie vele particulieren. Volgens de Haagsche Courant wordt de speciale Baconsite vrijwel net zo druk bezocht als de zeer succesvolle tentoonstelling zelf.
http://www.bacon.nl
http://www.haagschecourant.nl/CDA/regioportal/1,2078,1553__513169_,00.html - De fameuze Wim T. Schippers liet mensen die in een tv-quiz een kleuren-tv wilden winnen antwoord geven op de vraag: "Wat krijgt u als u deze vraag goed heeft beantwoord?" De jonge omroep BNN doet het decennia later nog eens dunnetjes over en vraagt je op de homepage: "Wie bent u? ...en win een CD!"
http://www.omroep.nl/bnn - Voor Cyber Kids:
In Het dier van de maand staat iedere maand een ander dier centraal. Deze maand is het de Meerkoet. Kijk maar goed naar dit beestje, want daarna wordt ie afgeknald door de makers van de site, want dat is een club van mensen die voor hun plezier dieren doodmaken.
http://www.knjv.nl/maanddier.htm