The Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) roept gebruikers van YouTube op om hun mening te delen met aanwezigen tijdens de ministeriële vergadering van de organisatie. Deze vergadering, die op 17 en 18 juni zal worden gehouden in Seoul heeft als thema 'Future of the Internet'.

Angel Gurría, de Secretaris-generaal van OECD acht de mening van de webgemeenschap van groot belang: "Deel jullie mening met de leiders en de opinievormers in Seoul en zij zullen hun antwoorden daarna op de site plaatsen. Maak deel uit van een initiatief om de wereld te veranderen!"

Cerf: laat je zien en horen

Vinton Gray "Vint" Cerf, Vice President en Chief Internet Evangelist bij Google, roept iedereen eveneens op tot het plaatsen van video's op de site en uit zijn nieuwsgierigheid naar de mening van de gemeenschap over de toekomst van internet.

De video's en meningen die in de ogen van het OECD het meest waardevol zijn worden tijdens de vergadering getoond aan de aanwezige ministers en gasten. Zij zullen vervolgens een videoreactie geven, die tijdens de vergadering zal worden geplaatst op YouTube.

Speciale stand

Om het geven van een reactie eenvoudiger te maken, zal YouTube een speciale 'opnamestudio' op locatie inrichten, die door de aanwezigen kan worden gebruikt om video's te uploaden. Het bedrijf hoopt dat de aanwezigen, waaronder ministers uit meer dan 40 landen en honderden vertegenwoordigers van internationale overheden en bedrijven van de stand gebruik zullen maken om te communiceren met de YouTube-community.

Video's met wereldverbeterende suggesties kunnen worden geüpload via een speciale sectie op YouTube.