De Transporter kost tweeduizend euro en is bedoeld voor mensen die muziek beluisteren in zogenaamde 'lossless' formaten, waarbij geen kwaliteitsverlies als gevolg van compressie optreedt. Voorbeelden van zulke formaten zijn flac en wav.

Volgens Patrick Consson van Slim Devices hebben muziekfanaten veel geld over om muziek te beluisteren van een hogere kwaliteit dan 128 kbps mp3-bestanden. Volgens Consson weten veel mensen niet hoeveel kwaliteit er verloren gaat bij het omzetten van cd's in mp3-bestanden, zo meldt de BBC.

De Transporter wordt aangesloten op een versterker en luidsprekers en speelt muziek af die via een wifi-netwerk ontvangen wordt van een pc. Kern van het apparaat is de DAC-chip die het digitale geluid converteert naar een analoog signaal. Volgens Consson wordt de DAC-chip uit de Transporter doorgaans gebruikt in apparatuur die tot 10.000 euro kost.

Consson zegt dat de markt voor draadloze muziek nog niet erg groot is, maar die voor muziekfanaten wel. Slim Devices denkt dat 20 procent van zijn klanten 'audiofiel' is. Het bedrijf is vooral bekend van de Squeezebox, een wifi-muziekspeler die zich op een brede consumentendoelgroep richt.

Consson zegt dat de geluidskwaliteit van de Transporter hoger is dan die van cd-spelers, maar voegt er wel aan toe dat de kwaliteit van het geluid uiteindelijk bepaald wordt door de versterker en luidsprekers.