Dit heeft een uitgever van een gametijdschrift bekendgemaakt. Nintendo heeft in de eerste vier weken van juni in Japan 270.974 Wii's verkocht. Van de Playstation 3 gingen er in deze periode slechts 41.628 exemplaren over de toonbank, zo blijkt uit data van Enterbrain.

De Wii behoudt niet alleen zijn voorsprong op de Playstation 3, maar lijkt deze ook elke maand uit te breiden. Zo was de voorsprong van de Wii in april vier tegen een, in mei vijf tegen een en in juni dus zes tegen een, zo schrijft persbureau Reuters.

Dankzij het grote succes van de Wii en de grote vraag naar de Nintendo DS staat Nintendo inmiddels in de top10 sterkste merken in Japan en eindigt het bovendien hoger dan Playstation-maker Sony.

Niet alleen is de Wii populairder dan de Playstation 3, de spelcomputer van Nintendo is ook een stuk goedkoper. De Playstation 3, die op 23 maart in Europa werd geïntroduceerd, heeft een prijskaartje van 599 euro. De Wii is in Europa sinds 8 december te koop en kost 249 euro.

Om meer vraag naar de Playstation 3 te creëren wil Sony tenminste 380 nieuwe spellen uitbrengen voor de spelcomputer, zo heeft het bedrijf vorige maand aangekondigd.