Op Wikipedia woedt sinds enkele dagen een felle discussie over de vraag of de site bij het tonen van medische informatie een bijsluiter moet tonen waarin wordt vermeld dat de informatie onjuist kan zijn. Enkele Wikipedia-bonzen willen op deze manier hypochonders beschermen die anders slachtoffer zouden worden van hoaxers en trollers die graag met desinformatie twijfel zaaien. Ook medische studenten en professionals zouden bij een dergelijke maatregel baat hebben.

Nederlandse Wiki-schrijvers hebben alvast een sjabloon ‘Disclaimer medisch lemma’ geplaatst dat eventueel gebruikt zou kunnen worden om medische teksten te begeleiden. Het doel hiervan luidt voorlopig als volgt: "De lezer er voor waarschuwen dat Wikipedia niet kan garanderen dat de weergegeven medische kennis feitelijk volledig juist is, en dat het zelf toepassen van de gegeven medische informatie kan leiden tot schade aan de gezondheid."

De discussie ontstond na publicatie van verschillende onderzoekspapers waarin Wikipedia wordt aangehaald als een veelgebruikt, maar onbetrouwbaar medium voor medische informatie. Tegenstanders beweren dat Wikipedia geen aparte disclaimer nodig heeft omdat ‘iedereen intussen wel weet hoe onbetrouwbaar Wikipedia kan zijn’ en er sowieso al gewaarschuwd wordt bij ongeverifieerde informatie, aldus een tegenstander in de discussie.