Van boeken over de cablegate, tot door Julian Assange gesigneerde cables, op de 'Wikileaks Fundraiser'-pagina op eBay staat een aantal artikelen aangeboden die veel geld moeten opbrengen. Het kopstuk is één van de cablegate computers waarmee uitgelekte diplomatieke berichten (cables) zijn gelezen en verspreid. De koper krijgt de wachtwoorden en een set cables er gratis bij.

Aanbieden via eBay

Het is opvallend dat WikiLeaks voor eBay heeft gekozen om de artikelen te verkopen én dat er betaald kan worden met PayPal, een dochteronderneming van eBay. Dat bedrijf heeft namelijk eind 2010 het PayPal-account van WikiLeaks afgesloten. Hackers van het Anonymous-collectief hebben PayPal vervolgens aangevallen om WikiLeaks te ondersteunen.

Biedingen op de eBay-veiling die WikiLeaks organiseert, kunnen ook via Visa- en MasterCard-creditcards. Die betalingsbedrijven hebben aan het eind van 2010 het account van WikiLeaks geblokkeerd, waarop WikiLeaks een rechtszaak tegen de bedrijven is gestart.

Donaties

Al langere tijd kan er gedoneerd worden aan de bekende klokkenluiderssite. Een inzamelingsactie als deze is nog niet eerder gehouden. Iedereen die de speciale items niet kan betalen of een kopstuk misloopt , kan nog genoeg WikiLeaks-merchandise bestellen.

Wikileaks heeft eerder al tv-reclame van MasterCard op de hak genomen met een eigen spotje: