Ditmaal ging het om een edit van een artikel over de tv-serie Orange is the new Black, waarin actrice Laverne Cox een transgender speelt. Waar het oorspronkelijke artikel vermeldt dat Cox een echte transgender was, werd dat vanuit een account van het Huis van Afgevaardigden veranderd in "een echte man die een vrouw naspeelt".

Al twee maal eerder geblokkeerd

Alleen al deze zomer is het bewuste ip-adres (143.231.249.138) tweemaal eerder geblokkeerd, telkens voor een gelimiteerde periode. Nu wordt het echt serieus en is de toegang nu voor een maand afgesloten. Volgens Engadget heeft de blokkade het gevolg dat meerdere mensen nu de toegang tot Wikipedia is ontzegd, omdat meerdere mensen ervan gebruik maken.

'Vrouw' beweert te handelen in opdracht

Mashable meldt dat degene die de veranderingen in Wikipedia-artikelen aanbrengt, een vrouw zou zijn die zegt dat ze die acties uitvoert op aandringen van een lid van het Congress. Daar wordt openlijk aan getwijfeld.

Ook een artikel over Camp Trans, een bijeenkomst voor transgenders, zou zijn veranderd, net als een ingediend artikel over transfobie waarbij ze een link toevoegde naar een stuk dat nu geblokkeerd is omdat het als zeer beledigend en haatzaaiend wordt gezien.