Nature vergeleek de beschrijvingen van 42 wetenschappelijke woorden met elkaar. Volgens de onderzoekers zijn de teksten van Wikipedia even goed als die van Britannica. De gemiddelde wetenschappelijke beschrijving in Wikipedia bevat vier onnauwkeurigheden, bij Britannica is dat gemiddeld drie.

In beide online encyclopedieën komen nagenoeg evenveel feitelijke onjuistheden en misvattingen voor. Bij Wikipedia werden er 162 geteld, bij Britannica 123. In beide edities werden vier 'ernstige fouten' ontdekt.

De uitkomst van het onderzoek is opmerkelijk omdat de juistheid van de informatie op Wikipedia ter discussie staat na een incident in de Verenigde Staten met een journalist. Ook wordt Adam Curry beschuldigd van het op Wikipedia publiceren van onwaarheden over podcasting.

Jimmy Wales, mede-oprichter van Wikipedia, is blij met de uitkomsten van het Nature-onderzoek. Om de kwaliteit van Wikipedia te verbeteren zou Wales graag meer auteurs uit de wetenschappelijke wereld hebben. "Nu worden de meeste artikelen geschreven door enthousiastelingen." Ook klagen gebruikers geregeld over slecht leesbare artikelen.

Naast een kwalitatieve vergelijking heeft Nature ook duizend lezers ondervraagd over hun ervaringmet Wikipedia. Daaruit blijkt dat bijna driekwart van de lezers wel eens van Wikipedia heeft gehoord. 17 Procent van hen maakt wekelijks gebruik van de online encyclopedie en iets minder dan 10 procent schrijft er ook werkelijk teksten voor.

Wikipedia telt sinds de oprichting in 2001 zo'n 3,7 miljoen artikelen in 200 talen.