De deal geldt voor Frankrijk, Engeland, Spanje en Polen. In eerste instantie houdt de samenwerking in dat abonnees gebruik kunnen maken van speciaal geselecteerde content. Daarin zijn dan links opgenomen naar bepaalde content en kanalen die informatie weergeven over de mobiele portals van Orange.

Daarnaast komen er mobiele widgets om Wikipedia direct vanaf een telefoon te raadplegen. Hoe de deal tussen de Wikimedia Foundation, het bedrijf achter Wikipedia, en Orange precies in elkaar zet wilde de telecomprovider niet zeggen.

Later uitbreiden

Het is de bedoeling om later samen een "reeks simpele en innovatieve services te ontwikkelen" voor de mobiele telefoon, internet en ip-televisie. Ook andere Europese landen waar Orange actief is worden dan hierbij betrokken.

Het is de bedoeling dat Orange doelgroepgericht reclame gaat maken bij de content van Wikipedia. Volgens Wikimedia is de deal niet in strijd met de bedoelingen van de organisatie. Woordvoerders wijzen erop dat de encyclopedie erop is gericht om gratis informatie te verspreiden "op welke manier dan ook".

Andere deals

Naast Wikipedia heeft Orange ook al vergelijkbare contracten gesloten met Facebook en Myspace. Volgens analisten willen telecomoperators die dergelijke deals sluiten het dataverkeer opkrikken.