Wikipedia's donatiecampagne loopt sinds november en duurt nog tot medio januari. Doel is genoeg geld binnen te halen om de site zonder advertenties draaiende te kunnen houden. Het beoogde bedrag van 16 miljoen dollar, circa 12 miljoen euro, is inmiddels binnen, meldt Wikimedia. Het gemiddelde donatiebedrag was 22 euro. Van de 16 miljoen dollar is 2,5 miljoen buiten de campagne om opgehaald.

In totaal 500 duizend mensen deden een donatie aan de internetencyclopedie waar iedereen aan kan meewerken. Dat was meer dan de 230 duizend mensen die vorig jaar doneerden. Toen was het totaalbedrag 8 miljoen dollar.

Tien jaar Wikipedia

Wikipedia bestaat op 15 januari 10 jaar. Op die dag geeft de Wikimedia Foundation, de organisatie achter de site, een dag lang t-shirts aan iedereen die voor 25 dollar of meer doneert. De shirts hebben opdrukken in 200 talen.

De diverse Wikipedia-sites trekken maandelijks 410 miljoen unieke bezoekers. Daarmee is Wikipedia de nummer vijf bestemming op het web. De online encyclopedia bevat meer dan 16 miljoen artikelen geschreven door vrijwilligers.