Dat stelt onderzoeksbureau Nielsen/Netratings. In mei bezochten 46,8 miljoen mensen de website, een groei van 72 procent ten opzichte van juni 2006, aldus Netratings. Volgens het onderzoeksbureau was de website dit jaar elke maand de meest bezochte website in de categorie nieuws en informatie, zo meldt Reuters.

Zo werden het afgelopen jaar gebeurtenissen als het bloedbad in Virginia en de introductie van de Apple-Iphone op de voet gevolgd op Wikipedia.

Ook was er de afgelopen paar weken behoorlijk wat verkeer op Wikipedia over nieuws van de moord van worstelaar Chris Benoit op zijn vrouw en kind. Veertien uur voordat de autoriteiten de lichamen van de drie ontdekten, schreef een gebruiker van Wikipedia op het aan Chris Benoit gewijde artikel van de encyclopedie dat Benoits vrouw was overleden. De auteur noemde zijn opmerking later een 'verschrikkelijk toeval' en baseerde zich naar eigen zeggen op 'online geruchten en speculaties'.

In het verleden trokken gebeurtenissen als de bombardementen in Londen en de tsunami veel bezoekers.

Wikipedia is onderdeel van de Wikimedia Foundation, een non-profit-organisatie die draait op duizenden vrijwilligers. Op Wikipedia kunnen gebruikers zelf informatie toevoegen of aanpassen.