Veertien uur voordat de autoriteiten de lichamen van de drie ontdekte, schreef een gebruiker van Wikipedia op het aan Chris Benoit gewijde artikel van de encyclopedie dat Benoits vrouw was overleden.

De WWE-worstelaar Benoit vermoordde zijn vrouw Nancy en zevenjarige zoon vorig weekeinde. Hij stuurde sms-berichten naar enkele collega's en hing zichzelf vervolgens op.

De sms-berichten werden enkele uren na de Wikipedia-posting verstuurd. De anonieme Wikipedia-gebruiker die het overlijden van Nancy Benoit meldde, maakte gebruik van een ip-adres dat staat geregistreerd in Stamford, Connecticut. In die plaats is de worstelorganisatie World Wrestling Entertainment (WWE) gevestigd.

Speculaties

De anonieme schrijver erkent dat hij uit Stamford afkomstig is, maar ontkent dat hij iets te maken heeft met WWE. De gebruiker noemt zijn opmerking een 'verschrikkelijk toeval', zo meldt Wikinews. De auteur baseerde zich naar eigen zeggen op 'online geruchten en speculaties'.

De anonieme Wikipedia-gebruiker betreurt dat hij het gerucht over het overlijden van Nancy Benoit online heeft gezet. "Ik wil iedereen laten weten dat dit stom van mij was", schrijft hij. "Ik zal dit nooit meer doen. Ik kan niet geloven dat wat ik schreef, waar bleek te zijn."

Volgens Wikipedia is het lemma over Chris Benoit in het verleden vaak het doelwit geweest van vandalen. Het artikel over Benoit heeft inmiddels een beschermde status om nieuwe onjuiste toevoegingen te voorkomen.