Leden van Scientology proberen keer op keer de lemma's over de eigen beweging positief te beïnvloeden. Wikipedia is dit zat en besluit alle ip-adressen van de groep te blokkeren. Er is nog overwogen om alleen de toegang te weigeren tot de Scientology-artikelen, maar dit bleek in de praktijk niet te handhaven. Van elke aanpassing zou dan het ip-adres gecontroleerd moeten worden. Daarom werd besloten om de kerk alle toegang tot het platform te ontzeggen. Wel worden er uitzonderingen gemaakt voor individuen die door een ballotagecommissie heen moeten om weer te kunnen bijdragen.

De 'hoge raad' van Wikipedia oordeelde dat: "alle ip-adressen die in bezit zijn van de Scientologykerk en de daaraan gelieerde personen en organisaties geblokkeerd moeten worden zoals ook gebeurt bij open proxy's". Open proxy's worden door Wikipedia preventief geblokkeerd om misbruik te voorkomen.

Meerdere accounts

Wikipedia komt met bewijs boven tafel dat meerdere leden van Scientology in het openbaar lemma's over de Scientologykerk aanpassen. "Blijkbaar worden deze acties gecoördineerd." De aanpassingen van de Scientology-leden kwamen dankzij de wikiscanner in de media. Een aantal admins maakten zich vervolgens zorgen over Wikipedia's 'neutrale reputatie'.

Volgens The Register, die sprak met een van de admins, was het erg moeilijk om de aanpassingen die vanaf Scientology machines gemaakt werden te traceren omdat 'ontelbaar veel' leden van de kerk werkten met een beperkt aantal ip-adressen. De adressen van elk lid varanderden constant. Daardoor was het voor Wikipedia onmogelijk om te bepalen of een enkel lid er meerdere accounts op nahield om het systeem te bespelen. Deze techniek, sockpuppeting genoemd, is niet toegestaan.