Martha Groom, die milieukunde geeft aan de universiteit van Washington-Bothell, vertelde over haar ervaringen op de EDUCAUSE-conferentie . Door haar studenten bijdragen aan online encyclopedie Wikipedia te laten schrijven, hoopte zij dat de werkstukken door meer mensen zouden worden gelezen dan alleen door de docent, zo bericht Ars Technica.

Daarnaast zouden de studenten van Groom door het Wikipedia-experiment kunnen wennen aan de academische wereld, waarbij het gaat om het produceren en delen van kennis. Zij liet twee van haar klassen lemma's voor Wikipedia schrijven over globalisering en duurzame ontwikkeling. De studenten hadden hulp nodig bij het schrijven in de juiste stijl, maar ook om betrouwbare informatie te kunnen onderscheiden en correcte bronvermelding te doen.

Onbeleefd Zowel de studenten als de professor vonden het een nuttige ervaring. Volgens Groom was de kwaliteit van de werkstukken beter dan gebruikelijk. De Wikipedia-gemeenschap was minder onder de indruk. Eén bijdrage was binnen 24 uur verdwenen; de vier andere werden na lange discussie ook verwijderd, maar werden deels ondergebracht bij andere lemma's. Professor Groom vond de toon van sommige critici van de stukken van haar studenten 'onbeleefd'.