De tijd die organisaties nodig hebben om Windows te evalueren en uit te rollen werd iets korter: van 23 maanden voor eerdere versies van het OS tot 21 maanden voor Windows 10. Grote bedrijven die nog moeten beginnen, hikken het meest tegen legacy-applicaties aan, een welbekend probleem voor elk besturingssysteem. Deze organisaties gaan pas volgend jaar over, meldt Gartner.

Appeal hardware

De reden voor de migratie is volgens 49 procent van de respondenten vooral de beveiligingsverbeteringen binnen Windows 10. Dat wordt gevolgd door nieuwe cloudintegraties (38 procent). De appeal van nieuwe apparaten hielp ook.

Organisaties zijn geïnteresseerd in derde en vierde generatie Windows 10-hardware, met betere accuduur, touchscreens en andere Windows 10-features. Bedrijven gaan nu voor bijvoorbeeld convertibles (laptop en tablet in één, zonder afneembaar toetsenbord) over van de pilotfase naar daadwerkelijke uitrolfase.

Vertraging Windows 10

De uitrol van Windows 10 verliep aanvankelijk heel snel, maar is inmiddels wereldwijd afgevlakt. Het staat nu op zo'n 400 miljoen apparaten, terwijl Microsoft de ambitie had om Windows 10 na twee jaar op een miljard apparaten te hebben.