Microsoft doet nadere details hieromtrent uit de doeken op de hardwarebeurs van Windows, WinHEC, die vandaag van start gaat in Los Angeles. In een sessie op de beurs wil Microsoft details bekend maken. De softwarereus liet doorschemeren dat het zich realiseert dat de markt voor ssd's groeiende is en het druk doende is om Windows op flashgebaseerd geheugen volledig tot zijn recht te laten komen.

Vista en ssd

De verbeterde werking van Windows 7 op ssd's is nodig, omdat bleek dat het huidige besturingssysteem Vista hiervoor niet is geoptimaliseerd. Ssd leverancier SanDisk uitte onlangs nog kritiek op Vista omdat het flash memory solid state disks zou tegenwerken en zelfs de ontwikkeling zou tegenhouden. Ook Samsung sprak recentelijk met Microsoft om de problemen met Vista op pc's met ssd's te bespreken.

Windows 7 herkent ssd type

Het probleem is hoe Vista de data van harde schijven en ssd's benadert. De omvang van de sectoren van de ssd is groter dan die van de harde schijf en met die extra ruimte weet Vista zich geen raad.

Maar met Windows 7 zouden die problemen tot het verleden behoren. Gregory Wong, oprichter van het analistenbureau Forward Insights, is alvast enthousiast. 'Windows 7 zal in staat zijn elke individuele ssd te herkennen', aldus Wong tegen Cnet.