Microsoft zag de omzet met 14 procent stijgen naar ruim 19 miljard dollar, en streek daarvan 6,66 miljard op als winst. De recordcijfers werden gedreven door "een sterke vraag naar Windows 7 en pc's", zei Microsofts financiële topman Peter Klein in een toelichting op de kwartaalcijfers.

In het laatste kwartaal van 2009 zijn er ruim 60 miljoen licenties voor Windows 7 verkocht. Volgens Microsoft is de nieuwe Windows-versie nu al een succes op de consumentenmarkt. De softwaremaker verwacht zodra de economie aantrekt ook sterke vraag uit de zakelijke hoek.

Minder vraag naar Office

Applicatiepakket Office is op dit moment minder in trek. De Business-divisie (waar Office onder valt) zag de omzet dalen vergeleken met een jaar eerder. Volgens Microsoft wachten veel mensen op Office 2010.

Zoekmachine Bing zorgt nog lang niet voor winst. De e-commercetak van Microsoft (de Online Services Division) blijft verliesgevend. Mede door tegenvallende inkomsten uit advertenties leed de divisie een verlies dat bijna gelijk is aan de omzet: 466 miljoen dollar verlies op een omzet van slechts 581 miljoen dollar.