Internet Explorer 11 wordt niet alleen uitgebracht voor Windows 8, maar verschijnt net als zijn voorganger ook op Windows 7, meldt Engadget. De nieuwe browserversie van Microsoft is inmiddels in preview verschenen voor het deze week gepresenteerde Windows 8.1, en levert zoals eerder uitgelekt ondersteuning voor de 3D-acceleratietechniek WebGL, die we al langer kennen in Google’s browser Chrome.

De nieuwe Microsoft-browser moet hiermee weer een stuk beter presteren. Hoewel IE11 veel nieuwe features herbergt voor de touchbediening van Windows 8, gelden er ook veel aanpassingen voor het veelgebruikte Windows 7. Zo laadt IE11 bij het zoeken via Bing automatisch webpagina’s in, doet de browser url-suggesties naar specifieke onderdelen van websites en wordt het virtuele toetsenbord automatisch aangepast op webformulieren.

Adresbalk verhuist naar onderen

Ook kunnen er volgens Microsoft 100 tabs tegelijkertijd worden geopend zonder dat dit invloed heeft op de prestaties van de browser. Wat in eerste instantie vooral zal opvallen is dat de adresbalk niet boven, maar beneden aan de pagina is weergegeven. Deze balk verdwijnt overigens standaard, iets wat wel handmatig kan worden aangepast.

Internet Explorer 11 komt dit najaar mee met Windows 8.1. Gebruikers van Windows 7 zijn daarna aan de beurt. Hoelang dat gaat duren is onduidelijk. De definitieve versie van Internet Explorer 10 voor Windows 7 kwam eind februari uit, vier maanden na de introductie van Windows 8.