Microsoft stelde gisteren dat apps met het woord 'Metro' erin vrijwel zeker zouden worden afgewezen. De softwaregigant verwijderde de gewraakte passage snel uit de richtlijn voor het indienen van apps nadat diverse media over het opvallende advies berichtten.

Metro-apps geweigerd

“Zorg ervoor dat de naam van de app het woord 'metro' niet bevat", stond tot gisteren te lezen in de voorwaarden. "Apps met een naam die het woord 'metro' gebruiken, zullen niet worden gecertificeerd en niet opduiken in de Windows Store." Het blog voor Windows-ontwikkelaars MarkedUp kwam de suggestie toevallig tegen toen de blogger een onderzoek deed naar de gebruikersvoorwaarden van de Windows Store.

Ars Technica meldt dat de passage inmiddels is verdwenen uit de richtlijnen. Microsoft waarschuwt wel dat ontwikkelaars geen naam moeten gebruiken waar iemand anders het merkenrecht op bezit. “Als je een naam gebruikt die niet in je bezit is, kan de eigenaar van deze naam de app laten verwijderen uit de winkel."

Metro is vloekwoord

Microsoft worstelt al enkele weken met de naam Metro. Onlangs lekte een interne memo uit waarin het bedrijf ontwikkelaars waarschuwt dat de interface de naam niet meer zal dragen. Nu heet de grafische schil, afhankelijk van wie je het vraagt, New UI, Modern UI of Windows 8 UI.

Volgens The Verge is Microsoft door het Duitse Metro AG verzocht de naam los te laten. De softwaregigant wil niet bevestigen dat dit inderdaad de reden is, maar het is inmiddels duidelijk dat de naam een vloekwoord is geworden bij Microsoft. De naam Metro is uit officiële publicaties geschrapt en volgens het bedrijf was het ook niets meer dan een werktitel.