De Windows Store is nu voor ontwikkelaars in 120 landen opengesteld, waaronder Nederland. Het jaarlijkse abonnementsgeld is 37 euro voor individuele ontwikkelaars, bedrijven betalen jaarlijks 75 euro. De opbrengst van de app wordt door Microsoft op de bankrekening van de ontwikkelaar overgemaakt, in euro's. Een aantal exotische markten neemt alleen gratis apps aan, waaronder het Nederlandse Sint Maarten, Curaçao, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

Sommige MSDN-ontwikkelaars krijgen een gratis jaarabonnement. Dat geldt alleen voor developers die al een inschrijving hebben op MSDN Visual Studio Professional, test professional, Premium, Ultimate of BizSpark. Ook studenten met een DreamSpark-abonnement mogen vrijelijk apps indienen bij Windows Store.

Apps niet uitwisselbaar

De Windows Store is bedoeld voor zowel Windows 8 als Windows RT. Met name voor de laatste versie zullen ontwikkelaars zich willen inschrijven. Apps zijn onderling niet zomaar uitwisselbaar. Windows RT draait op de chiparchitectuur van ARM terwijl Windows 8 dat doet op het bekende x86-platform van Intel en AMD.

Windows Store zal ook apps aanbieden voor desktops, notebooks en zo geheten 'convertibles'. Die laatste categorie betreft tablets met een fysieke toetsenbord erin verwerkt. Windows 8 kan tevens applicaties draaien die gemaakt zijn voor Windows 7.