Iedereen die geïnteresseerd is in Windows Vista, de opvolger van Windows XP, kan sinds afgelopen nacht de bèta 2 versie downloaden. Om de verwachte toeloop ook qua bandbreedte te managen, heeft Microsoft een deal gesloten met Akamai Technologie. Dit bekende hostingbedrijf verwerkt dagelijks ongeveer 15 procent van het gehele internetverkeer.

De versie die Microsoft uiteindelijk vrij heeft gegeven is build 5384.4, dezelfde als van de WinHEC conferentie. Speculaties dat die build nog niet goed genoeg was en men daarom tot het korte uitstel van enkele weken had besloten, zijn daarmee gelogenstraft. Eerder gisteren gaf Microsoft ook al de release notes voor Vista bèta 2 vrij.

De bèta bestaat uit een dvd-image van 3,2GB dat in iso-formaat gedownload moet worden en daarna op dvd gebrand om Vista te installeren. Om de download te vergemakkelijken wordt standaard de downloadmanager van Akamai gebruikt.

Downloaden met een eigen downloadmanager is ook mogelijk. Windows Vista bèta 2 is beschikbaar in de Engelse, Japanse en Duitse versie.