Hoewel Microsoft al druk is met Windows 7, wordt Vista niet vergeten. Anonieme bronnen bevestigen tegenover het Maleisische techblog TechARP dat de softwaregigant in april 2009 met de definitieve versie van Service Pack 2 voor Windows Vista komt.

Eerdere voorspellingen correct

TechARP had het in het verleden bij het rechte eind met vergelijkbare primeurs over de release van bijvoorbeeld XP SP3 en Vista SP1.

Vorige maand nog kwam Microsoft met een b├Ętaversie van SP2 voor Vista en Windows Server 2008. Het verdere verloop in de ontwikkeling van de upgrade voor Vista was toen nog in nevelen gehuld. Het begint er nu op te lijken dat Microsoft SP2 daadwerkelijk voor de release van Windows 7 uit wil brengen.

Een release candidate van Service Pack 2 moet volgens ingewijden in februari volgend jaar gereed zijn, waarna de eerste definitieve versies van de upgrade voor Vista in april beschikbaar moeten komen. SP2 zal dan wat later via internet te downloaden zijn.

Verbeteringen

De upgrade voor Vista en Windows Server 2008 zal alle updates bevatten die na SP1 voor de besturingssystemen zijn uitgebracht. Daarnaast zal in het pakket ondersteuning voor de meest recente bluetooth-technologie te vinden zijn, evenals Windows Search 4.0 voor betere zoekresultaten. Tevens wordt het met SP2 mogelijk om via Vista gegevens op Blu-ray-media weg te schrijven en worden bestanden correct gesynchroniseerd tussen verschillende tijdzones.

Bron: Computertotaal.nl