Dit meldt TechARP, een Maleisische website, wiens auteurs eerder de datum van het verschijnen van Vista SP1 en het uitkomen van Windows Update precies wist te voorspellen. Microsoft zal het werk aan het derde en laatste Service Pack voor XP eind volgende maand afronden.

Microsoft zal eerst de Chinese, Engelse, Franse, Duitse, Japanse, Koreaanse en Spaanse versies van het service pack afmaken. Zo'n 21 dagen later volgen de rest van de versies inclusief de Nederlandse voorspelt TechARP.

Geen commentaar

Microsoft wilde niet reageren op de speculaties en verwees naar eerder commentaar. "We proberen XP SP# in de eerste helft van 2008 uit te brengen. Maar onze timing zal altijd gebaseerd zijn op feedback van klanten. Zij krijgen de eerste prioriteit", liet een woordvoerster van Microsoft weten.

Twee weken geleden lekte de laatste versie van XP SP3 naar verluid uit via BitTorrent sites zoals The Pirate Bay. Microsoft gaf uiteindelijk toe dat het een echte versie was die was vrijgegeven voor een groep bètatesters.

Waarschuwing

Het bedrijf waarschuwde de gelekte versie niet te gebruiken. "Deze versie was niet bedoeld voor het publiek. Iedereen die deze versie heeft en geen deel uitmaakt van de groep bètatesters werkt met onderdelen die Microsoft niet kan verifiëren", liet het bedrijf via een e-mail weten. "Het is mogelijk dat er gedeeltes zijn aangepast of dat er malware is toegevoegd.