De Winklevoss-tweeling claimt dat Mark Zuckerberg het idee voor Facebook van hen heeft gestolen. De zaak tussen de tweeling en Zuckerberg werd jaren geleden geschikt voor 65 miljoen dollar. Maar omdat de waarde van Facebook enorm steeg voelen de broers zich bekocht met de schikking die zij zelf accepteerden.

Meer geld

Daarom willen de heren meer geld zien. Dat hoger beroep werd eerder deze maand door een driekoppige rechtbank afgewezen. Maar toch is er nog één optie voor de Winklevii, en die grijpen ze met beide handen aan, bericht de New York Times.

Ze hebben een verzoek ingediend om de zaak te laten voorkomen voor een volledig beroepshof. Daarin zetelen meerdere rechters die de zaak nog anders kunnen beoordelen, maar dit gebeurt zelden. De broers en hun partner Divya Narendra, willen op die manier de eerder getroffen schikking nietig laten verklaren.

200 miljoen dollar

Zuckerberg zou niet eerlijk zijn geweest over de waarde van het bedrijf. Daarom zouden de klagers recht hebben op meer geld. De advocaat van de aanklagers wijst erop dat het niet gaat of zijn cliënten al dan niet beter af zijn met het "substantiële bedrag" van de schikking in plaats van verder te procederen. De Winklevoss'jes moeten dat zelf weten, vindt de raadsheer. De rechtbank zou zich daar niet druk over moeten maken.

De schikking van 65 miljoen dollar was in aandelen. Die zouden op dit moment zo rond de 200 miljoen dollar waard zijn.