Amazon sloot het tweede kwartaal af met een nettowinst van 78 miljoen dollar (circa 57 miljoen euro), oftewel 0,19 dollar per aandeel. In het tweede kwartaal in 2006 bedroeg de winst nog 22 miljoen dollar en de winst per aandeel 0,05 dollar. De operationele winst steeg met 149 procent tot 116 miljoen dollar.

In het afgelopen kwartaal boekte Amazon een omzet van bijna 2,9 miljard dollar (2,1 miljard euro). Dat is 35 procent hoger dan het jaar daarvoor. Zonder de extra omzet die binnenkwam als gevolg van positieve valutakoersen, groeide de omzet met 33 procent, zo heeft het bedrijf gemeld.

De positieve cijfers van Amazon waren volgens topman Jeff Bezos vooral te danken aan de lage prijzen en de groei van het aantal Amazon Prime-klanten. Deze klanten betalen jaarlijks een vast bedrag waarbij ze al hun bestellingen gratis binnen twee dagen krijgen thuisbezorgd, ongeacht hoe laag het bedrag van de bestelling is. Voor andere klanten van Amazon geldt dat alleen bestellingen boven de 25 dollar gratis worden afgeleverd.

Amazon laat tot slot weten dat de winkel vóór 21 juli, de introductie van het laatste Harry Potter-boek, al ruim 2,2 miljoen bestellingen van het boek had ontvangen. Daarmee is het naar eigen zeggen de grootste productintroductie ooit bij Amazon.