Ebay sloot zijn tweede kwartaal af met een omzet van 1,83 miljard dollar. Dat is 30 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De winst steeg in een jaar tijd van ongeveer 250 miljoen dollar tot 376 miljoen dollar.

Ebay-directeur Meg Whitman is blij met de kwartaalcijfers. "Het was een heel goed kwartaal voor ons bedrijf. Ons portfolio en onze zaken zijn opnieuw wereldwijd van waarde gebleken."

Het enige wolkje aan de lucht is het aantal listings, het aantal aangeboden artikelen, dat voor het tweede achtereenvolgende kwartaal is gedaald. In het tweede kwartaal kwam het aantal aangeboden artikelen uit op 559 miljoen. Vorig jaar was dat 6 procent hoger en werden er 596 miljoen artikelen aangeboden.

Het aantal listings is ook lager dan in het eerste kwartaal van dit jaar (588 miljoen) en het vierde kwartaal van vorig jaar (610 miljoen).

Dochters

Ebay-dochter Paypal heeft de omzet in een jaar tijd met 34 procent zien stijgen tot 454 miljoen dollar. De omvang van alle transacties die Paypal verwerkte, is met 32 procent gestegen tot 11,7 miljard dollar.

Tot slot is Skype, een ander onderdeel van Ebay, flink gegroeid. Bij Skype groeide de omzet tot 90 miljoen euro. Dat is 103 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2006. Skype telde einde juni 220 miljoen geregistreerde gebruikers. Dat is 94 procent meer dan een jaar geleden.

In het afgelopen kwartaal is Ebay ook bezig geweest om zijn activiteiten buiten de internetveiling uit te breiden. Zo kocht het bedrijf in febrauri Stubhub voor 307 miljoen dollar. Dit bedrijf is gespecialiseerd in kaartverkoop. In mei werd Stumbleupon ingelijfd, een bedrijf dat een toolbar levert waarmee gebruikers websites, foto's en andere content kunnen vinden die aansluit bij hun intersse. Tenslotte opende Ebay in juni in de Verenigde Staten zijn eigen online advertentiepagina Kijiji.