Microsoft presenteert voor het tweede achtereenvolgende kwartaal klinkende cijfers die de verwachtingen van Wall Street overtreffen. De laatste drie maanden van 2007 kwam de omzet van het softwarebedrijf uit op 16,37 miljard dollar, 30 procent meer dan het jaar daarvoor. De nettowinst steeg maar liefst met 79 procent tot 4,71 miljard dollar, meldt onder meer de Wall Street Journal.

Winst voor Xbox-divisie

Vooral de traditionele winstmakers, Windows en Office, doen het goed. De pc-verkoop steeg de afgelopen tijd, en daarmee ook de afzet van het Windows Vista besturingssysteem. En de vooruitzichten voor de rest van het boekjaar (dat loopt tot juli 2008) zijn gunstig. Redmond verwacht vooral meer Office-software en Xbox-games te verkopen. De Xbox-divisie zal dit boekjaar dan ook voor het eerst winstgevend zijn, zo voorspelt Microsoft.

Vooral de rooskleurige vooruitzichten maken beleggers blij. De beurskoers van Microsoft steeg gisteren ruim zes procent. "De winstprognoses voor dit jaar zijn verbazingwekkend. Microsoft werd de afgelopen jaren gezien als een bedrijf met een bescheiden groeipotentie. Maar ze bewijzen het tegendeel", aldus institutionele belegger Ken Allen tegen Bloomberg.