De winst nam met 148 procent toe tot 2,8 miljard euro. Een groot gedeelte van die winst komt echter voort uit de samenvoeging van de productiedivisies voor telecom-infrastructuren met Siemens in Nokia Siemens Networks. De winst die hieruit voortkwam bedraagt 1,88 miljard euro.

De omzet van Nokia bedraagt voor het tweede kwartaal 12,5 miljard euro. Dit is een groei van 28 procent vergeleken met het tweede kwartaal 2006. Deze resultaten zijn echter ook gekleurd door de introductie van Nokia Siemens Networks.

Ondanks de eenmalige winst die Nokia uit Nokia Siemens Networks heeft weten te halen, was deze onderneming bepaald niet winstgevend. Binnen deze divisie is er een operationeel verlies van 1,2 miljard euro geboekt. "De nieuwe onderneming heeft niet goed gepresteerd", zo stelt Nokia in een verklaring. Het bedrijf geeft aan dat het de kostenbesparingen binnen die divisie gaat versnellen om zo de geplande besparingen eind 2008 rond te hebben, in plaats van in 2010.

Afgezien van de eenmalige winst, gegenereerd door deze divisie, heeft Nokia de meeste winst (1,25 miljard euro) behaald uit de verkoop van mobiele telefoons. In totaal heeft Nokia 100,8 miljoen toestellen verscheept in het tweede kwartaal van 2007. Een toename van 11 procent in vergelijking met het vorige kwartaal en een groei van 29 procent vergeleken met vorig jaar. Nokia schat dat zijn marktaandeel in een jaar tijd is gestegen van 34 procent naar 38 procent.