"Hoewel het derde kwartaal voor de meeste internetbedrijven een zwakke periode is, deed Google het ontzettend goed", vertelt Google-directeur Eric Schmidt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Google sloot het derde kwartaal af met een omzet van 1,58 miljard dollar. Dat is 96 procent meer dan in dezelfde periode in 2004.

De winst steeg helemaal snel. In het derde kwartaal vorig jaar was dat nog 52 miljoen dollar (19 dollarcent per aandeel). Afgelopen kwartaal steeg de winst tot 381 miljoen dollar (1,32 dollar per aandeel).

Schmidt weigerde in te gaan op vragen over de onderhandelingen die het bedrijf voert met America Online. Onlangs werd bekend dat niet alleen Google, maar ook Yahoo en Microsoft interesse hebben in AOL.

"Met AOL hebben wij al jaren een zeer goede samenwerking. We hebben teams die op allerlei terreinen met elkaar samenwerken", verklaarde Schmidt. Ook weigerde de Google-topman commentaar te leveren op vragen over wat Google van plan is met zijn onlangs geïntroduceerde instant messagingprogramma Google Talk. "Iedereen die denkt dat wij hetzelfde doen als alle anderen, heeft het mis."

Larry Page, een van de oprichters en nu 'president of products', benadrukte tijdens de presentatie ook de proef die Google doet met het bieden van wifi-internettoegang in San Francisco. "We denken dat dit een goede markt is. Als mensen namelijk beter toegang hebben tot internet, zullen zij meer zoekopdrachten uitvoeren en dus vaker onze diensten gebruiken", aldus Page. Overigens heeft Google geen plannen om dit wifi-experiment naar andere Amerikaanse steden uit te breiden.