Sun sloot het vierde kwartaal van zijn fiscale jaar 2005 af met een omzet van 2,98 miljard dollar. Dat is 4,3 procent minder dan een jaar eerder. De omzet kwam ongeveer overeen met de verwachtingen van analisten.

Dankzij een belastingmeevaller van 190 miljoen dollar sloot Sun het kwartaal af met een winst van 121 miljoen dollar. Zonder deze meevaller eindigde het kwartaal voor Sun met een verlies van 69 miljoen dollar. Over de hele linie viel de verkoop van Sun-producten tegen, uitzondering hierop is de verkoop van servers. De omzet uit x86-processor servers steeg zelfs met 105 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2004.

Over het hele fiscale jaar 2005 noteerde Sun een omzet van 11,1 miljard dollar. Dat is 1 procent lager dan het jaar daarvoor. Het bedrijf heeft het verlies weten terug te brengen van 388 miljoen dollar in 2004 tot 11 miljoen dit jaar.

Voor het lopende kwartaal is Sun positief. Dit komt mede door een deal met autofabrikant General Motors die woensdag aangekondigd zal worden. General Motors gaat Java Enterprise System-software gebruiken in combinatie met Solaris-servers. Ook verwacht Sun eind augustus goedkeuring te krijgen voor de geplande overname van StorageTek.