Chizen kondigde zijn vertrek maandag aan. "Ik ben op een punt waarop ik een stapje terug wil doen en wil gaan nadenken over wat ik in de volgende fase van mijn leven wil gaan doen", aldus de tweeënvijftigjarige Chizen. De vertrekkende topman zei te verwachten commisariaten te zullen gaan vervullen en in andere bedrijven te gaan investeren. Maar ook andere ceo-functies sloot Chizen niet uit.

De opvolger van Chizen, die Adobe in zeven jaar omvormde tot leverancier van platformsoftware voor digitale media, is huidig bestuursvoorzitter en coo Shantanu Narayen. Narayen bekleedt zijn huidige functies sinds 2005 en was daarvoor onder andere bestuurslid van Apple en Sillicon Graphics, zo meldt de Financial Times.

Adobe verklaarde dat het vertrek van Chizen geen strategische veranderingen of gewijzigde financiële voorspellingen inluidt. Chizen zelf benadrukte de vrijwilligheid van zijn vertrek door erop te wijzen dat hij geen vertrekpremie krijgt. "Als je er uit gewerkt wordt, krijg je een schikking. Als vrijwillig terugtreedt, krijg je slechts een bedankje." De waarde van het aandeel Adobe daalde maandag na beurs met 2,43 procent tot 42,19 dollar.