Aan de buitenkant van WhiteHouse.gov is het verschil niet te zien, maar aan de fundering is het nodige veranderd. Sinds zaterdag wordt de presidentiële site gemaakt met het open source cms Drupal. De Drupal-implementatie draait op een Red Hat Linux-systeem met Apache, MySQL en andere open source software. Apache Solr is de nieuwe zoekmachine van de Witte Huis-site.

Regeringsmedewerkers zeggen tegen persbureau AP dat de switch naar Drupal past in Obama's belofte om de regering opener en transparanter te maker. Het vorige closed source cms was aangekocht door Obama's voorganger George W. Bush.

Howard Dean

Drupal werd ook gebruikt door de Democratische presidentskandidaat Howard Dean in 2004. Dean brak toen mede dankzij een actieve internetcampagne het Democratische record fondsen werven. In 2008 brak Obama dat record weer.

Source code openbaar

Drupal is een open-source cms, ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder GPL-licentie. In Nederland maken onder meer de sites Bright.nl, NCRV.nl, Ahold.com en de gemeente Vught gebruik van Drupal.