Tijdens het openingsduel van het WK vrijdagavond tussen Zuid-Afrika en Mexico is een piek in het internetverkeer voor nieuwssites gemeten. De belasting voor die sites is uitgekomen op circa 12,1 miljoen bezoekers per minuut, meldt Akamai. Dat is meer dan het dubbele van het verkeer op normale dagen.

Voor Akamai komt het verkeer van 12,1 miljoen bezoekers per minuut neer op een nieuw record. Het vorige record van het bedrijf dat wereldwijd content van derden distribueert stond op 8,5 miljoen. Die piek is bereikt op de dag dat Barack Obama de Amerikaanse verkiezingen won. Akamai verwacht dat veel kantoormedewerkers de komende weken via internet naar de wedstrijden zullen kijken, of proberen te kijken.

Live-streams Oranje

De NOS heeft al gewaarschuwd dat het een beperkte capaciteit heeft voor zijn live-stream van Nederland-Denemarken vanmiddag. De uitzending via de NOS-site kan circa 120.000 gelijktijdige kijkers aan. De omroepstichting verwacht dat daardoor niet alle belangstellenden de stream kunnen bekijken.