Woopra is een gratis applicatie die statistieken live bijhoudt, claimen de makers. "Alles is live. We focussen specifiek op wie de site bezoekt op dit moment", laat een de oprichter van Woopra weten tijdens een interview met Cali Lewis van Geekbrief.

De eigenaar van een blog of website kan 'de kleinste details van bezoekers zien, waar hij vandaan komt, welke pagina's hij bezoekt, welke zoektermen hij gebruikt en ga zo maar door'. Daarnaast is het mogelijk om met bezoekers te chatten en te taggen. Daarvoor verschijnt op de site een venster met de vraag een chat te accepteren.

Bedoeld voor bloggers

In de java-interface worden live de zoektermen weergegeven waarmee de site gevonden wordt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om live te zien hoeveel gebruikers online zijn en die informatie weer te geven op een wereldkaart. De beheerder kan dan precies zien vanaf welke plaats in de wereld het bezoek afkomstig is.

Woopra is in principe bedoeld voor bloggers 'die geïnteresseerd zijn in de meest minuscule details van iedere actie'. De service is op dit moment slechts beschikbaar als afgeschermde bèta en er worden alleen sites geaccepteerd die minder dan 10.000 pageviews per dag hebben.

Geïnteresseerden kunnen een account aanmaken en worden op een wachtlijst gezet. Woopra verwacht snel meer capaciteit te hebben. Het is de bedoeling dat de service in de toekomst ook gratis blijft.

Bekijk de demonstratie en het interview van Geekbrief in de volgende video.