Microsoft heeft bevestigd dat gebruikers die na de installatie van Windows 98 aan het verwerken van teksten beginnen met Word 97 tegen problemen kunnen oplopen.

Het probleem doet zich voor als gekozen wordt voor AutoCorrectie. Dit onderdeel helpt gebruikers door tijdens het tikken suggesties te geven voor onjuist gespelde woorden. Ook is het mogelijk om vaste woorden of begrippen automatisch te laten aanvullen als de eerste letters al op het scherm staan. AutoCorrectie zet dan een dialoogvenster in beeld met de mogelijke term. Een dubbelklik voegt de gewenste woorden toe aan de tekst.

Onder Windows 98 kan de automatische foutenhersteller spaak lopen. Wie na het gebruik van AutoTekst een bestand probeert op te slaan zal Word 97 zien struikelen en is daarna alle tekst kwijt die hij nog niet had bewaard. Microsoft zegt dat het probleem werd ontdekt in de bèta van Windows 98, maar helaas te laat kwam om in de definitieve versie te corrigeren. Goed beschouwd is het ook geen mankement in de upgrade van het besturingssysteem, maar een bug in de tekstverwerker.

De softwarereus nam drie dagen voor de officiële introductie van Windows 98 een beschrijving van de bug op in zijn Knowledge Base, een vraagbaak voor allerlei technische mankementen en oplossing op de website van Microsoft.

De fout met de foutenhersteller zal worden aangepakt in het tweede service pack voor Office 97, dat over een paar weken zal worden uitgebracht. Tot het zover is kunnen gebruikers het probleem voorkomen door niet dubbel te klikken als AutoTekst in actie komt, maar de tekst eenmaal te selecteren en op de 'Voeg in'-knop te klikken.