Nokia gaat zijn merk op licentiebasis ten gelde maken, heeft het bedrijf in een presentatie gezegd, en het iconische Finse merk mag elk product sieren zolang het maar lijkt alsof Nokia het zelf heeft gemaakt, schrijft The Verge. Plus dat het geen smartphone mag zijn, want dat is nu eenmaal afgesproken met Microsoft. Die restrictie geldt tot 2016, althans voor smartphones. Domme telefoons mogen pas in 2025 weer Nokia heten.

Wat is nu een typisch Nokia-product?

Maar wat is dat nu precies, een product dat lijkt alsof het door Nokia zelf is gemaakt? Wij weten dat in een grijs verleden de Finnen druk doende waren met het produceren van autobanden. Ook heeft het in de energiemarkt gezeten, papier geproduceerd, schoenen (van rubber natuurlijk), fietsbanden, aluminium en televisies. Dus zeg het maar?

En hoe ziet zo'n typisch Nokia-product er dan uit? Mooi en stijlvol? Robuust en stoer? Modieus of Klassiek? Mocht je een suggestie hebben over welk product nu een typisch Nokia-product van de toekomst moet zijn, meldt het in de comments!