Het 'nieuwe wereld' netwerk, zo omschrijven World Online en Cisco de backbone en inbelpunten die aangelegd gaan worden. De sinds krap een week beursgenoteerde internetaanbieder steekt 40 miljoen gulden in het project.

De overeenkomst met Cisco behelst meer dan de aanleg van een netwerk. World Online zal ook producten van de netwerkfabrikant gaan aanbieden aan haar klanten. Daarnaast zullen de ondernemingen samenwerken aan de ontwikkeling van breedbanddiensten.

Via Lastminute.com, een Brits online reisbureau, kunnen klanten van World Online binnenkort vakanties boeken. Op een gezamenlijke webpagina binnen de World Online-site zal Lastminute.com een selectie van reizen aanbieden. De overeenkomst geldt vooralsnog alleen voor Frankrijk, Duitsland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

Nederlandse klanten van World Online hoeven het niet zonder een reissite te stellen. De internetaanbieder heeft al een overeenkomst met de Nederlandse keten van zakenreisbureaus Advanced Travel Partners voor een online boekingskantoor.