Het bedrijf reageert met haar mededeling op berichten in de media maandag dat de twee fusieplannen hebben. Het aandeel World Online steeg op die geruchten maandag met elf procent.

De internetprovider stelt in een verklaring dat het inderdaad gesprekken voert met

Tiscali, zoals het ook met andere providers 'een voortgaande dialoog' voert over samenwerking. Die gesprekken zijn volgens World Online (WOL) in lijn met de nieuwe strategie om de activiteiten als netwerkbeheerder uit te breiden. WOL wil haar pan-Europese netwerk uitbouwen en delen ervan verhuren aan andere bedrijven.

Volgens de internetprovider zijn de gesprekken met Tiscali 'verkennend' van aard en is het daarom te vroeg om te kunnen zeggen dat de gesprekken tot een overeenkomst zullen leiden.

Bij een fusie zou de op een na grootste internetprovider van Europa ontstaan met 4,7 miljoen abonnees. Grootste blijft T-Online, de provider van Deutsche Telekom, dat 5 miljoen abonnees heeft.

De aandelen van zowel World Online als Tiscali zijn ver verwijderd van de niveaus die zij in maart hadden. WOL noteerde zelfs na de stijging van maandag nog zo'n 72 procent onder 43 euro, de introductiekoers van het bedrijf die tevens als hoogste koers ooit geldt. Tiscali noteert wel dik boven de prijs waarvoor het in oktober vorig jaar naar de beurs ging, maar zag de waarde van haar aandeel sinds maart ook met 55 procent dalen.