De inbraak wordt geclaimd door een hacker of groep hackers die schuilgaat achter de naam 'Team Delta'. Op hun homepage melden de teamleden dat ze gisteravond om vijf voor twaalf toegang hebben geforceerd tot de 'root' (op een goed beveiligd systeem doorgaans alleen bereikbaar voor de systeembeheerders) van een server van World Online. Een screendump van de server waartoe Delta is doorgedrongen staat op de website afgebeeld.

Ook laten de Delta-leden met een statusrapport zien welke pogingen ze nog meer hebben ondernomen om het netwerk van World Online binnen te dringen en hoe daar door de 'bewaking' van WOL is op gereageerd.

Onduidelijk is of er sprake is van een werkelijke kraak. Een door WebWereld geraadpleegde expert zegt niet met 100 procent zekerheid te kunnen zeggen of de informatie klopt, maar de methode die Team Delta hanteert noemt hij wel de juiste weg om aan te tonen dat je 'root' toegang hebt tot een server.

In elk geval voldoen de inbrekers niet aan de spelregels die World Online aan zijn wedstrijd had verbonden. Team Delta loopt de hoofdprijs van 15.000 gulden mis. Volgens het regelement mochten de hackers het nieuws alleen melden aan de provider en de inbraak niet eerst in de openbaarheid brengen. De wedstrijd wordt morgen om 12.00 's avond afgesloten.

Team Delta zegt zijn prijs te willen doneren aan Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties.

De wedstrijd werd een week geleden tot ieders verrassing uitgeschreven door World Online na eerdere berichten dat hackers de beveiliging bij de provider hadden doorbroken.

Bij World Online was de vaste woordvoerder voor de hack-wedstrijd, Rob van der Linden, "voor de rest van de dag" niet bereikbaar voor commentaar. In het Algemeen Dagblad van dinsdag zei Van der Linden dat de provider al 300.000 pogingen had gesignaleerd om het netwerk te infiltreren – zelfs vanuit de Verenigde Staten. Hij belooft een eventuele hack openbaar te maken: "Als iemand inbreekt, zullen we dat melden. Voor ons is het voordeel dat we meteen weten waar het lek zit."