World Online (WOL) heeft de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en de stichting VEB-actie WOL op het matje geroepen. WOL wil opheldering over de rechtszaken die aangespannen zijn tegen de internetaanbieder. WOL heeft aangegeven dat alle schade die voortvloeit uit de rechtszaken die aangespannen zijn, verhaald zullen worden op de VEB en VEB-actie WOL.

Volgens WOL schaden de diverse rechtszaken het imago van het bedrijf. En deze negatieve publiciteit heeft weer direct invloed op de koers van het aandeel. Die koers is door de aanhoudende negatieve publiciteit verder gekelderd. En dat is volgens WOL niet in het belang van de aandeelhouder.

"We zetten niet graag juridische procedures in gang, maar nu hebben we de morele verplichting naar onze aandeelhouders de waarde van hun investeringen in ons bedrijf te vergroten en te beschermen", zegt Simon Duffy, CEO van World Online, in een persbericht. "Daarom zullen wij ons verzetten tegen onbezonnen acties en claims tegen ons bedrijf. Dit is de eerste stap. We gaan robuust optreden tegen dit soort acties en claims."

Bij de VEB was niemand bereikbaar voor commentaar.