De computerworm is ontdekt door Panda Security, en doopte de worm BoFace.G. Het in elkaar geknutselde virus plaatst een link naar een namaak YouTube filmpje op de profielpagina van besmette gebruikers. De worm stuurt daarnaast ook een bericht met de link naar alle contacten van de gebruiker.

Mensen die geprikkeld genoeg raken om de video te bekijken worden doorverwezen naar een website waarop gevraagd wordt de Flash Player aan te passen. Op dat moment wurmt de worm zich naar binnen in de computer om de rest van de contacten op de lijst te besmetten.

'Sociale netwerken hebben miljoenen gebruikers en zijn daardoor uitermate populair bij cybercriminelen om kwaadaardige malware te verspreiden', aldus Luis Corrons, technisch directeur van PandaLabs.

Morris worm

Een jaar geleden lieten kwaadwillende nog wormen los op MySpace en twee maanden terug ontdekte Kaspersky ook een worm die een ravage aanrichtte op de populaire netwerksite. Die eerste worm die op het internet opdook was de Morris-worm, die in 1988 aardig wat schade aanrichtte op het toen nog ontluikende internet.