Steve Wozniak vindt dat Apple en Google meer moeten samenwerken. Beide bedrijven zijn van elkaars expertise kunnen profiteren. Dat zegt de man die Apple samen met Steve Jobs oprichtte in gesprek met de BBC. "Ik zou willen dat Apple en Google in de toekomst partners worden", aldus Wozniak. Een samenwerking tussen beide concurrenten die elkaar al jaren bestrijden lijkt voorlopig onwaarschijnlijk. "Maar als het aan mij lag, zou het heel aannemelijk zijn."

Volgens Wozniak is Google op sommige terreinen verder dan Apple. Zo werkt Apple's persoonlijke assistent-app Siri volgens hem nog lang niet zo goed als Google's spraakgestuurd zoeken via Google Now in Android. Google's voordeel is de toegang tot zijn zoekmachine. "Dat is de toekomst voor het slimmer worden van computers en uiteindelijk kunstmatige intelligentie."

Cross-licensing

Het stimuleren van openheid en het delen van informatie en methodes zou in ieders voordeel zijn, meent Wozniak. "Ik vind dat je een wereld moet hebben waarin je technologie moet kunnen licenseren tegen een redelijke prijs. Ik zie goede dingen op Samsung-telefoons die ik ook graag op mijn iPhones wil hebben. Ik zou willen dat Apple ze ook zou kunnen gebruiken."

De Apple-oprichter vindt dan ook dat technologiebedrijven nog meer aan cross-licensing van goede technologie zouden moeten doen. "Dan zouden alle producten beter worden en kan je daar weer op voortborduren. Producten zouden ook meer compatibel worden."