Consultants van Xerox gebruiken de uitgebreide versie van de 'Xerox Sustainability Calculator' alleen voor grote ondernemingen, maar een gratis versie komt vandaag online beschikbaar, meldt CNet. De subsite Milieu, Gezondheid en Veiligheid van Xerox was vandaag echter niet te bereiken.

Groene calculator

Uit onderzoek van Xerox blijkt dat printers slechts 1 à 2 procent van de tijd gebruikt worden. Bedrijven kunnen tot 30 procent aan kosten besparen door het aantal printers terug te brengen, zegt Patty Calkins van Xerox. De groene calculator van de printerproducent laat zien wat de impact van dergelijke apparaten op het milieu is. Daarbij gaat het onder meer over CO2-uitstoot en energie- en waterverbruik.

Koerswijziging

Xerox zoekt al langer oplossingen voor milieuvraagstukken. Zo introduceerde de kopieermastodont in de jaren tachtig van de vorige eeuw apparatuur die automatisch uitschakelde. Dat het bedrijf nu adviseert om het aantal kopieermachines en printers terug te dringen, heeft echter te maken met een koerswijziging: in plaats van apparaten levert Xerox nu vooral diensten.