De multibrandwinkels moeten de leegte opvullen in gebieden waar KPN het niet zinnig acht monobrandwinkels te vestigen, de zo geheten 'witte vlekken'. In dergelijke gebieden zijn vestigingen van aparte KPN-, Telfort of Hi-winkels niet rendabel. De eerste winkel in deze zomer geopend in Kerkrade en inmiddels staan er sinds kort ook multibrandwinkels in IJmuiden en Huizen.

De winkels staan nog onder evaluatie en de formule kan nog worden aangescherpt, zo is op te maken uit een artikel in het interne personeelsblad van KPN, TEAMKPN. Door alle merken onder een dak te plaatsen wil KPN zijn aanwezigheid in gebieden waar de concurrentie wel al aanwezig is, versterken. Volgens KPN is ook tv en internet ondergebracht in de retailformule “omdat de klant ook advies wil hebben over internet en interactieve tv", zegt Eric Gräve, de directeur retail bij KPN in het personeelsblad.

Geen nieuwe naam

Er is geen nieuwe naam bedacht voor de winkelformule (blijft KPN) en elk merk houdt volgens het bedrijf zijn eigen identiteit binnen de winkel door eigen hoeken in te richten. De nieuwe winkelformule stelt hogere eisen aan het personeel dat een opleiding heeft gevolgd aan de KPN Academy en een stage op de winkelvloer.

Bij het evalueren van de pilot wordt gekeken naar bezoekersaantallen, afzet, feedback van klanten en medewerkers, schrijft TEAMKPN. Volgens Gräve worden de bezoekersaantallen en afzetresultaten per dag gevolgd en zijn de gestelde doelen al sinds de opening in Kerkrade overtroffen. “De feedback van onze klanten is eveneens positief."