De op een na grootste aandeelhouder van Yahoo heeft aan Microsoft gevraagd het bod op het internetbedrijf te verhogen, zo schrijft persbureau Reuters.

Volgens topinvesteerder Bill Miller van grootaandeelhouder Legg Mason Inc., is een aandeel van Yahoo momenteel ca. 27,50 dollar waard, in tegenstelling tot de 21 dollar die Microsoft eerder per aandeel bood.

'Yahoo krijgt het lastig in partnerkeuze'

"Micorosoft zal met een beter bod moeten komen, wil het een deal kunnen sluiten", zo schreef Miller in een brief aan Yahoo afgelopen zondag, een dag voordat Yahoo het bod van Microsoft officieel van de hand deed. "Het zal moeilijk worden voor Yahoo om partners te vinden die meer te bieden hebben dan Microsoft. Yahoo zit in een moeilijke positie om onafhankelijk te blijven", aldus Miller.

Aandeelhouders met dubbele belangen

Achter de schermen doen aandeelhouders er alles aan om alsnog tot een lucratieve deal te komen. Volgens de meest recente aandeelhouderscijfers van september 2007 bezit ongeveer 53 procent van de aandeelhouders van Yahoo zowel aandelen Yahoo als Microsoft.

Legg Mason Capital Management heeft momenteel 80 miljoen aandelen Yahoo, wat neerkomt op ongeveer 6 procent van het totaal aantal aandelen van het internetbedrijf. Alleen Capital Research & Management bezit er meer; zij hebben een belang van 11 procent in de Amerikaanse webreus.

44,6 miljard was te weinig

Afgelopen maandag wees Yahoo het bod van Microsoft officieel af, nadat Microsoft 44,6 miljard dollar voor de zoekmachine had geboden. Volgens Yahoo was het bedrag te laag omdat men onvoldoende rekening had gehouden met het groeipotentieel, de merknaam en de vaste bezoekersschare. Microsoft gaf hierop aan 'teleurgesteld' te zijn, maar geenszins van plan haar bod te verhogen.

Analisten: Microsoft komt met hoger bod

Volgens diverse beursexperts zou het toch best zo kunnen zijn dat de gigant uit Redmond haar bod ophoogt tot misschien 27 dollar per aandeel. "Er komen steeds meer geluiden in de markt dat Yahoo het volgende bod maar beter kan accepteren", zo verwacht analist Jordan Rohan van RBC Capital.

Gisteren daalde het aandeel Yahoo op de Amerikanse beurs NASDAQ met 30 dollarcent, tot $29,57. Microsoft steeg 13 cent en sloot op $28,34.