Mark Zuckerberg, de 22-jarige oprichter van Facebook.com, ontving in de afgelopen weken een overnamebod van Yahoo. Dit betreft een bod van 900 miljoen dollar, zo hebben bronnen nu tegenover de New York Times bevestigd.

Eerder bood Viacom al 750 miljoen dollar voor Facebook. Dit wees Zuckerberg van de hand omdat hij het te laag vond. Hij wilde het voor ongeveer twee miljard dollar verkopen, maar dat vond Viacom te duur.

Hoewel Yahoo minder heeft geboden dan de vraagprijs, lijkt Zuckerberg het bod toch serieus te overwegen. Yahoo wil Facebook overnemen zoals het eerder Flickr en Del.ico.us overnam. De site blijft dan een zelfstandig bedrijf onder het Yahoo-merk, aldus de bronnen.

Voor Yahoo zou de overname erg goed uitkomen. Het internetbedrijf probeerde eerder al een eigen sociale netwerksite te introduceren, Yahoo 360 genaamd. Dit is echter weinig succesvol gebleken.

Met Facebook kunnen gebruikers informatie uitwisselen met anderen, zoals foto's, profielen en gedeelde interesses. De site, die vooral in de Verenigde Staten populair is, heeft naar eigen zeggen ruim negen miljoen geregistreerde gebruikers. Dit jaar verwacht Facebook een omzet te kunnen binnenhalen van 50 miljoen dollar.