"Ik denk nog steeds dat het kopen van Yahoo het beste is wat Microsoft kan doen", zei Jerry Yang, de CEO van Yahoo, gisteren op een Web 2.0 bijeenkomst in San Francisco. Eerder trachtte Yahoo ten koste van alles een overname door Microsoft te voorkomen, door onder andere in zee te gaan met Google.

Maar nu lijkt de zoekmachine geen ander alternatief te zien dan de softwaregigant zijn gang te laten gaan. Alleen niet ten koste van alles, zo liet Yang ook weten. Alleen de juiste prijs zou volgens hem goed genoeg zijn.

Aflevering zoveel in Yahoo-soap

De vraag is nu of Microsoft nu echt staat te trappelen om Yahoo over te nemen. Vorige serieuze pogingen werden nadrukkelijk afgewimpeld en de zoekgigant ging openlijk opzoek naar een andere partner zolang als de partner maar geen Microsoft heette.

In de tussentijd heeft Yahoo gesproken met News Corp, Time Warner en Google. Alle mogelijke partnerschappen gingen niet door of bleven slechts geruchten.

Microsoft heeft nog niet gereageerd op de uitspraken van Yang. Onlangs liet Microsoft ceo Ballmer zich ontvallen nog wel wat te zien in een acquisitie van Yahoo, maar zijn gelonk werd door de PR-afdeling van Redmond meteen weer de kop ingedrukt.