Bartz meldt haar afserveren in een intern mailtje, verstuurd vanaf haar iPad. De ontslagen topvrouw heeft dat bericht verstuurd aan alle medewerkers van het internetbedrijf. Techblog AllThingsD van de Wall Street Journal interpreteert haar 'Goodbye'-mail als een opgestoken middelvinger naar het bestuur van Yahoo.

Microsoft-deal

De topvrouw heeft al eerder geen blad voor de mond genomen. Zij heeft vorig jaar tegen techjournalist - en tegenwoordig ook tech-investeerder - Michael Arrington "fuck you" gezegd. De oprichter van ict-blog TechCrunch interviewde de Yahoo-ceo en zaagde haar door over haar beleid, bedrijf en toekomst. Daarbij kwam ook aan bod Bartz' “ongevraagde advies aan Google" terwijl ze zelf niet gediend is van advies van buitenstaanders.

Na haar aantreden begin 2009 heeft Bartz een eerder afgewezen miljardenovername door Microsoft toch weer tegengehouden. Na lange tijd van stilte, onderhandelen, onduidelijkheid en uitstel hebben de twee bedrijven uiteindelijk een vergaande overeenkomst gesloten. Daarbij laat Yahoo de eigen zoektechnologie vallen om voortaan Microsofts zoekmachine Bing te gebruiken. Verder dient de gevallen Google-concurrent voortaan als ads-verkoper voor Bing.