In april had een rechtbank in Beijing besloten dat het bedrijf ernstig inbreuk maakt op auteursrechten, door het illegaal downloaden van muziek toe te laten, meldt CNet.

De rechtbank spreekt van toelaten omdat de zoekmachine links biedt naar websites die illegale muziekdownloads aanbieden. Volgens de rechtbank maakt dat Yahoo China rechtstreeks verantwoordelijk voor de schade die de muziekindustrie hiermee oploopt. Het bedrijf ging tegen deze uitspraak in beroep omdat het van mening is dat Yahoo China niet verantwoordelijk kan zijn voor content op internet, buiten haar eigen website. Dat hoger beroep is nu door de rechtbank afgewezen waarmee Yahoo definitief aansprakelijk kan worden gesteld.

Volgens John Kennedy, hoofd van de International Federation of Phonographic Industries (IFPI) is de uitspraak van historisch belang: "Deze uitspraak tegen Yahoo China schept een hoop duidelijkheid op het gebied van regels en wetten voor muziekdiensten op internet in China. Door te bevestigen dat de service van Yahoo China inbreuk maakt op auteursrechten volgens nieuwe Chinese wetten, heeft de rechtbank met succes een nieuwe standaard bepaald voor internetbedrijven door heel het land."

Yahoo China is niet het enige internetbedrijf dat een dergelijke rechtszaak tegen zich kreeg aangespannen in China. In november 2006 besloot een rechtbank dat internetbedrijf Baidu zich op een vergelijkbare manier schuldig had gemaakt aan inbreuk op auteursrecht. Ook deze firma verloor in hoger beroep. Echter, omdat het vergrijp had plaatsgevonden ten tijde van verouderde Chinese wetten op het gebied van auteursrecht uit 2005, kan het bedrijf niet aansprakelijk worden gesteld.