Yahoo stelde eerder een dure regeling voor zijn personeel op. Bij een vijandige overname zullen sommige werknemers daarom vertrekpremies bij vrijwillig of gedwongen vertrek. De kosten van het programma zouden zo'n 2,5 miljard dollar bedragen. Officieel zijn die bedragen bedoeld om te voorkomen dat werknemers massaal Yahoo verlaten, maar het maakt een eventuele overname ook een stuk duurder, en wordt daarom gezien als een gifpil-constructie.

In een email aan werknemers waarschuwt Yahoo nu dat dit plan ook in werking zal treden wanneer aandeelhouders besluiten om de board of directors te vervangen, meldt zakenkrant The Wall Street Journal. Icahn heeft voorgesteld om de board te vervangen, omdat hij op die manier een verkoop van Yahoo aan Microsoft hoopt door te drukken.

De ruzie tussen beleggers en het bestuur van Yahoo over het afgewezen overnamebod van Microsoft heeft er al toe geleid dat Yahoo zijn algemene aandeelhoudersvergadering diverse malen heeft uitgesteld. Deze staat nu gepland voor 1 augustus.